Kossan Mu

Publicerat: 2012/11/29 i Uncategorized
Etiketter:, , ,

Malena Rydell hoppar över skaklarna

Malena Rydell — som vid denna tid blev chefredaktör för den feministiska tidskriften BANG — recenserar en konsert med popmusikern Anastacia och avslöjar den kvinnliga avundsjukans svartaste bråddjup:

… vad som helst kan ge mig tinnitus, bara inte detta vrål från helvetet. Anastacia skulle kunna väcka människor i koma — och få dem att vilja somna om igen. Hon skulle kunna skrika ikapp med vem som helst — Tom Jones, Meatloaf, ett kärr fullt av kväkande grodor — och hennes belgian blue-stämband skulle pulvrisera varje utmanare innan de hann harkla sig.

Det här är hennes första världsturné, och den är en grundlig uppgörelse med alla lagar om god smak. Koreografin är ogenomtänkt och kläderna en orgie i assymetriska och spräckliga viskosblusar. Hon kombinerar hatt med bandana, något som liknar en amningsbehå med jultomteplatåskor. Det visuella är en lyckad gestaltning av musiken.

Å ena sidan ger Anastacia intryck av att vara en riktig ödla — med en utstrålning som är lika mycket Dee Snider som en blandning av Donatella Versace, Dame Edna och Jerry Hall. Man anar en superbitch bakom jag-vill-vara-en-förebild-fasaden. Men denna faller tyvärr aldrig. Det blir pekoralsånger om världens barn. Powerballader om hennes cancer. Ett sällsynt slappcyniskt antikrigsnummer med obligatoriskt potpurri av krigsofferporr i bakgrunden, en bön till Jesus och ett textat budskap: ”Make a difference”.

Sikken tur att Rydell är feminist och kvinna; om en man skrivit detta skulle han stämplas som kvinnohatare för tid och evighet.

ANDRA BLOGGARE OM , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s